Home » Teelt

Teelt

tarwe1

Tarwe:

Dit gewas wordt geoogst en opgeslagen op het eigen bedrijf. De tarwe wordt daarna hoofdzakelijk verwerkt door de mengvoederindustrie tot hoogwaardige diervoeders.

Spelt:

Spelt is een oergraan, dat geteeld wordt voor Kolleberger Spelt. Na de oogst, wordt dit graan gebruikt voor speltbrood, dat onder meer te koop is in de Limburgse bakkerijen.

brouwgerst1

Brouwgerst:

De brouwgerst wordt geteeld voor Gulpener bierbrouwerij. Na de oogst wordt de brouwgerst afgezet door telersvereniging Triligran.

mais1

Maïs:

De maïskorrel wordt in het najaar gedroogd en opgeslagen op het eigen bedrijf. Gedurende de wintermaanden gaat de maïs naar de eindgebruikers en mengvoederindustie.

koolzaad1

Koolzaad:

Dit product wordt geteeld voor de olieproductie. Koolzaadolie wordt onder meer vermengd in biodiesel en gebruikt in diverse oliesoorten voor de consument.

aardapp1

Aardappels:

De aardappelen worden geteeld voor de fritesindustie. Na de oogst worden de aardappels opgeslagen in speciaal daarvoor gebouwde bewaarplaatsen, die zijn voorzien van de modernste bewaartechnieken.

erwt1

Erwten:

De erwten worden geteeld voor de conservenindustie. Na de oogst (in de zomer) worden de erwten binnen een paar uur verwerkt in een blik of glazen pot, of ze worden diep ingevroren.

Bonen: 

De bonen worden na de erwten geteeld. Ook de bonen zijn voor de conservenindustrie en worden, net als de erwten, verwerkt in blik of glazen pot of diepgevroren.